Kategoria:

Tilan puute yläkoulusopimuksen haasteena

Orimattilan ja Myrskylän välisen yläkoulusopimuksen jatkon kannalta Orimattilan näkökulmasta merkittävin ongelma on väliaikainen tilan puute. Orimattila haluaa yhdistää yläkoulunsa uuteen Yhteiskouluun syksystä 2026, mutta myrskyläläisoppilaiden määrä aiheuttaa tilanteen, etteivät kaikki yläkoululaiset mahdu suunnitellussa aikataulussa Yhteiskoulun katon alle. Orimattilan sivistysjohtajan Mika Silvennoisen mukaan asia olisi ratkaistavissa vuokratiloilla, mutta vaatii rahaa.

Julkaistu :
Kategoria:

Kymenlaakson sähkön hallitus esittää muhkeita osinkoja

Kymenlaakson Sähkön viime vuoden hyvä tulos on tuomassa kunnille odotettua suuremmat osingot. Orimattila on saamassa runsaan 1,9 miljoonan euron osinkotuoton, Myrskylä 349 000 euroa ja Pukkila 159 000 euroa. Yhtiön hallituksen esitys osingosta on 60 euroa osakkeelta, mikä on merkittävästi kahta aiempaa vuotta enemmän. Esitys vaatii sinetin vielä yhtiökokoukselta.

Julkaistu :
Kategoria:

Eläkeliiton Orimattilan yhdistyksellä juhlan paikka

Eläkeliiton Orimattilan yhdistys juhlisti 50-vuotista taivaltaan keskiviikkona Jymylinnassa. Yli 400-jäseninen paikallisyhdistys toimii aktiivisesti, mikä näkyi myös juhlassa runsaana osanottajamääränä. Monenlaiset kerhot, kokoontumiset ja yhteiset retket värittävät puolen vuosisadan iän saavuttaneen yhdistyksen toimintaa.

Julkaistu :
Kategoria:

Kyläkouluilta Kuivannolla kiinnosti

Lakkautusuhan alla olevalla Kuivannon koululla viime torstaina järjestetty kyläkouluilta kiinnosti laajasti niin kuivantolaisia kuin artjärveläisiäkin. Tilaisuudessa puhujana kuultiin kyläkoulujen vankkumatonta puolustajaa Kari Lehtolaa. Runsaslukuinen yleisö pääsi myös tuomaan julki kaupungin edustajille näkemyksiään ja huoliaan mahdollisesta koulun lakkaamisesta.

Julkaistu :
Kategoria:

Jymylinna ja Salusjärven leirikeskus myyntiin

Salusjärven leirikeskuksen rantaa. Kuva: Ida Niva. Jymylinna sekä Salusjärven leirikeskus ja sauna siirretään Orimattilan kaupungin myytävien kiinteistöjen listalle. Jymylinna ja leirikeskus pistetään myyntiin tämän vuoden aikana. Toimi on osa talouden tasapainottamista. Jymylinnan myynnillä kaupunki laskee säästävänsä käyttökuluja vuosittain 30 400 euroa. Leirikeskuksen myynti säästäisi käyttökuluja 21 300 euroa vuosittain. Myytävien listalla eli Jatka lukemista

Julkaistu :
Kategoria:

Esitys: Kiintiöpakolaissopimus tauolle – työllistymiseen satsauksia

Maahanmuuton osalta säästöpaketti esittää kiintiöpakolaisten vastaanottamisesta tehdyn sopimuksen tauolle laittamista ja resurssien kohdentamista ukrainalaisten kotouttamiseen.
Talousarvioon tälle vuodelle varattu kotouttamisohjaajan resurssi esitetään jätettävän täyttämättä, jolloin myös jatkossa Orimattilassa olisi yksi yhteinen maahanmuuttokoordinaattori Hollolan ja Heinolan kanssa.

Julkaistu :