Kategoria:

Sähkötupakointi yleistynyt jo alakouluikäisten keskuudessa

Sähkötupakointi eli vapettaminen on kasvava ongelma myös Orimattilassa, eikä vapettaminen oli tavatonta alakouluikäistenkään keskuudessa. Jokivarren koulun rehtori Antti Ketonen toi asian esiin koulun oppilaiden huoltajille lähettämässään viestissä. Ongelma on myös vanhemmat nuoret tai aikuiset, jotka välittävät sähkösavukkeita jopa 10-vuotiaille.

Julkaistu :
Kategoria:

Kehräämön nykyvaiheet kuin suoraan 25 vuoden takaa

Katsaus lähihistoriaan noin 25 vuoden taakse osoittaa, että tänä vuonna eletyt ja yhä meneillään olevat vaiheet Kehräämöön liittyen ovat monilta osin yhteneväiset Sellgren oy:n konkurssin jälkeiseen aikaan nähden. Aivan kuin nyt, myös silloisiin vaiheisiin mahtui muun muassa kaupungin mukana oloa, aiesopimusta, kunnostussunnitelmaa, päätöksiä, erimielisyyttä ja valituksia. Kaupunki oli jo ostamassa kiinteistöä, mutta lopulta ostosuunnitelmat torpattiin.

Julkaistu :
Kategoria:

Kairessuon-Mieliäissuon luontopolku täydentyi laavulla ja tulentekopaikalla

Orimattilan Kairessuon-Mieliäissuon luontopolun varteen on loppukesän saatu paljon toivotut laavu ja tulentekopaikka. Laavun läheisyydestä löytyy uusi inva-wc sekä roskikset. Samaan hankkeeseen liittyen alueelle valmistui vuosi sitten kolmisensataa metriä esteetöntä luontopolkureittiä, mikä mahdollistaa laavulle saapumisen myös pyörätuolin tai lastenvaunujen kanssa.

Julkaistu :
Kategoria:

Kehräämön yrittäjät laatineet varasuunnitelmia

Kehräämön yrittäjät saivat tiistaina kaupungin toimesta katsauksen Kehräämön tilanteesta. Samalla yrittäjät kertoivat myös omista kokemuksistaan ja suunnitelmistaan. Useammalla toimijalla on jo olemassa varasuunnitelmia, jos tilanne etenisi siihen, että vuokralaisilla olisi edessään lähtö kiinteistöstä. Kehräämön tiloissa on kuitenkin sellaisiakin yrityksiä, joiden siirtyminen toiseen paikkaan on liki mahdotonta.

Julkaistu :
Kategoria:

Kaupungin Kehräämö-aikeet uhkaavat kariutua

Orimattilan kaupungin ja Vesa Laurinmäen väliset suunnitelmat Kehräämöstä uhkaavat kariutua, sillä pantinhaltijana olevan Danske Bankin antama aika on valumassa loppuun.
Kehräämöstä ehdollisen tarjouksen jättänyt Laurinmäki kertoo saaneensa viikonloppuna konkurssipesältä tiedon, jonka mukaan pankki pyrkii tekemään kaupat pikaisesti olemassa olevien tarjousten perusteella. Niin kaupunginjohtaja Kalle Larsson kuin Vesa Laurinmäkikin pitivät maanantain tietojen valossa todennäköisenä, että heidän yhteistyökuvionsa raukeaa.

Julkaistu :
Kategoria:

Kaupunginhallitus hyväksyi aiesopimuksen

Orimattilan kaupunginhallitus hyväksyi viime viikolla aiesopimuksen Kehräämön tilojen vuokraamisesta äänin 7–2. Keskusta oli sopimuksen hyväksymistä vastaan. Selkeä enemmistö oli kuitenkin utelias selvittämään kiinteistön kunnon senkin uhalla, että kaupungille lankeaisi puolet selvityskustannuksista.

Julkaistu :
Kategoria:

Huomenna ratkennee hyväksytäänkö Kehräämö-aiesopimus

Orimattilan kaupunginhallitus kokoontuu keskiviikkona päättämään hyväksyykö se aiesopimuksen, jossa kaupunki vuokraisi Kehräämöltä 3 000 neliön tilat pitkäaikaisella vuokrasopmuksella.
Kiinteistöalan yrittäjä Vesa Laurinmäki on jättänyt kiinteistöstä ehdollisen tarjouksen, joka on suurempi kuin hiljattain päättyneessä huutokaupassa jätetty 53 000 euron tarjous. Laurinmäen tarjouksen ehtona on, että kaupunki tulee vuokralle kiinteistöön.

Julkaistu :
Kategoria:

Hautojen hoito on yleensä omaisten vastuulla

Orimattilan hautausmaalla liikkuneet tarkkasilmäiset ovat havainneet joidenkin vanhojen hautakivien olevan rikki. Orimattilan seurakunnasta kerrotaan, että lähtökohtaisesti hautojen hoito ja kunnossapito on omaisten vastuulla. Seurakunnan kanssa voi tehdä haudanhoitosopimuksen, mutta siihen ei kuulu hautamuistomerkin hoitaminen, jonka sen sijaan voi tilata hautaustoimistosta tai kiviliikkeestä.

Julkaistu :