Hiihtäjille on tarjolla entistä vähemmän latuja, jos säästöaikeet etenevät.

Vähemmän luistelukenttiä ja latuja sekä korotuksia lippujen sekä tilavuokrien hintoihin. Siinä tiivistetysti Orimattilan kaupungin esitys talouden tasapainottamisesta liikunta- ja vapaa-aikatoimen osalta.

Latuverkosta karsittiin jo tältä talvelta Pasina sekä peltolatuja Käkelässä, Koivikossa ja Heinämaalla. Niitä ei tehtäisi myöskään jatkossa. Kuten ei myöskään Myllyn lenkin ja Latumajan reitin yhdistävää latua.

Orimattila-Areenan luistelukenttää ja Heinämaan jääkenttää ei enää tehdä ensi talvesta lähtien. Vuorenmäen yleisurheilukentän vuokrasopimus irtisanotaan vuoden 2026 alusta alkaen.
Laduista ja kentistä säästöä kertyy reilut 11 000 euroa vuosittain. Ja jos koulu lakkautetaan, lakkaa siellä myös kenttien ja latujen tekeminen.

Liikuntapalvelujen lippuja ja tilavuokria korotetaan 8–12 prosenttia elokuun alusta. Uimahallin lipunmyynti sekä kahvio on aiempaa suppeammin auki, mutta liikuntapalvelujen verkkokauppa otetaan käyttöön tänä vuonna. Kaupungin viheralueiden niittojen vähentäminen tulevasta kesästä alkaen säästää 30 000 euroa.

Kirjasto-, kulttuuri-, nuoriso-, liikunta- ja vapaa-aikapalveluiden johtamisen organisaatiomuutos toisi henkilöstökuluihin noin 50 000 euron säästön.