Järvikunnan koulun lakkauttaminen aiotaan lyödä lukkoon kaupunginvaltuuston kokouksessa tämän kuun lopussa, vaikka se tulee ajankohtaiseksi vasta elokuussa 2026. KUVA: JUHO KIURU

Kolmen kyläkoulun lakkautus etenee nyt Orimattilan kaupungin hallinnossa salamavauhtia. Lopullisia sulkemispäätöksiä käsitellään jo ensi maanantaina kaupunginhallituksessa.

Kaupunginjohtaja Kalle Larsson esittää, että Luhtikylän koulu suljetaan tämän vuoden elokuun alussa, Kuivannon koulu 1.8. 2025 ja Järvikunnan koulu 1.8. 2026. Luhtikylän koululaisten uusi opinahjo on Myllylän koulu kaupungin keskustassa. Kuivannon oppilaat siirretään Virenojan kouluun ja Järvikunnan koululaiset Tönnön kouluun.

Sulkemisille on tarkoitus hakea kaupunginvaltuuston siunaus jo reilun viikon päästä maanantaina.

Kolmen koulun lopettaminen sisältyy kaupungin talouden tasapainotusohjelmaan, joka on niin ikään käsittelyssä maanantain kaupunginhallituksessa. Ohjelma on tällä hetkellä vasta tasapainotuskeinoja pohtineen ohjausryhmän esitys.

Tasapainotusohjelmakin vaatii valtuuston hyväksymisen, joten 26.2. pidettävässä valtuuston kokouksessa käsitellään sekä tasapainotusohjelma että yritetään tehdä myös kouluja koskevat lopulliset sulkemispäätökset. Valtuuston kokous alkaa kello 18 kaupungintalon kolmannessa kerroksessa.

Maanantaina kaupunginhallituksen kokoukseen tuodaan myös keskustassa sijaitsevan Lilliputin ja Kuivannon koulussa toimivan Hepokatin päiväkotien lopettamisesitykset. Larsson esittää, että Lilliputti suljetaan ensi elokuusta lähtien ja Hepokatti vuoden 2025 elokuun alussa eli samaan aikaan kyläkoulun kanssa.

Lilliputin lapset sijoitetaan keskustan muihin päiväkoteihin. Kuivantolaisille perheille tarjotaan palveluseteleitä lähiseutujen yksityisiin päiväkoteihin.