Orimattilan Osuuspankin omistajien edustaja Sirkka-Liisa Papinaho ei paljastanut kantaansa fuusioon ennen päättävää kokousta. Kokousväen otti vastaan Orimattilan Vartiointikeskuksen kenttäjohtaja Ville Arminen.


Orimattilan Osuuspankin edustajisto päätti äänestyksen jälkeen, ettei pankki sulaudu lahtelaiseen Päijät-Hämeen Osuuspankkiin. Edustajiston enemmistö oli sulautumisen kannalla, mutta osuuskuntalain mukaan sulautumiseen olisi tarvittu kahden kolmasosan äänet. Se jäi 24 edustajan suorittamassa äänestyksessä kolmen äänen päähän.
Artjärven Osuuspankki puolestaan sulautui yksimielisesti Elimäellä pääkonttoriaan pitävään Länsi-Kymen Osuuspankkiin. Länsi-Kymikin oli yksimielisesti yhdistymisen kannalla. Artjärvellä ollaan tyytyväisiä Länsi-Kymen lupaukseen, että Salmelan konttori säilyy ainakin viisi vuotta, ehkäpä pidempäänkin.
Tyytyväinen on myös Orimattilan pankkifuusiota näyttävästi vastustanut Matti Pietilä. Hän uskoo, että pankki saa uutta puhtia jäsenistön ääntä kuunneltuaan. Pietilä arvioi, että osuuskuntatoiminta ylipäätään vahvistuu Orimattilan kaltaisilla paikkakunnilla.

Lue lisää digilehdestä.