Kategoria:

Kymenlaakson sähkön hallitus esittää muhkeita osinkoja

Kymenlaakson Sähkön viime vuoden hyvä tulos on tuomassa kunnille odotettua suuremmat osingot. Orimattila on saamassa runsaan 1,9 miljoonan euron osinkotuoton, Myrskylä 349 000 euroa ja Pukkila 159 000 euroa. Yhtiön hallituksen esitys osingosta on 60 euroa osakkeelta, mikä on merkittävästi kahta aiempaa vuotta enemmän. Esitys vaatii sinetin vielä yhtiökokoukselta.

Julkaistu :
Kategoria:

Eläkeliiton Orimattilan yhdistyksellä juhlan paikka

Eläkeliiton Orimattilan yhdistys juhlisti 50-vuotista taivaltaan keskiviikkona Jymylinnassa. Yli 400-jäseninen paikallisyhdistys toimii aktiivisesti, mikä näkyi myös juhlassa runsaana osanottajamääränä. Monenlaiset kerhot, kokoontumiset ja yhteiset retket värittävät puolen vuosisadan iän saavuttaneen yhdistyksen toimintaa.

Julkaistu :
Kategoria:

Kevään ensimmäiset kirjoitukset loivat tunneryöpyn

Anton Halme (vas.) ja Saku Lahtonen aloittivat kevään ylioppilaskirjoitukset Orimattilan Erkko-lukiossa tiistaina äidinkielen lukutaidon kokeella. Pääovesta astui ulos puolenpäivän jälkeen monen oloista lukiolaista. Nuoret miehenalut Halme ja Lahtonen eivät äkkiseltään vaikuttaneet kovinkaan vakuuttuneilta suorituksiensa jälkeen. Tavoitteet ovat suhteellisen maltilliset. Lue lisää digilehdestä.

Julkaistu :
Kategoria:

Polttoainepula ei pelota

Uhkaava polttoainepula ei säikäyttänyt Orimattilassa autoilevia hamstraamaan polttoainetta maanantaina. Vaikka auto on monelle välttämätön, lakkojen mahdolliset vaikutukset eivät aiheuta suurempaa stressiä.

Julkaistu :
Kategoria:

Käkelän hiihdoissa ei taikatemppuja 100 vuoden aikana

Orimattilalainen Jare Lindgren oli Käkelän hiihtojen yksi nuorimmista osallistujista. Hiihdot sai sunnuntaina Ämmäntöyrään poutaisessa talvipäivässä täyteen uskomattomat 100 vuotta. Tapahtumalla on omat sympaattiset tuntomerkit, jotka ovat mahdollistaneet komean jatkumon. Sitä on luvassa edelleen, sillä ladulta sen varteen lonkkaleikkauksensa takia siirtynyt käkeläläinen Tuomo Jussila lupasi olevan yksi ensi vuoden tapahtuman järjestäjistä. Jatka lukemista

Julkaistu :
Kategoria:

Myrskylä kireimpien verottajien joukossa

Veronmaksajain Keskusliiton tuore kuntaverovertailu kertoo Myrskylällä olevan kuluvana vuonna Uudenmaan korkein tuloveroprosentti. Myrskylä lukeutuu samalla koko Manner-Suomen kireimpien verottajien kärkijoukkoon. Vertailussa on selvitelty myös keskituloisen palkansaajapariskunnan verojen ja veroluonteisten maksujen määrää eri kunnissa. Myrskylässä keskituloinen palkansaajapariskunta maksaa tämän vuoden aikana veroja ja veroluonteisia maksuja useita satoja euroja enemmän kuin esimerkiksi Pukkilassa.

Julkaistu :
Kategoria:

Talvinäyttely voi sittenkin toimia

Maria Kastruni on mielissään Pukkilan näyttelyn kokonaisuudesta, ja esimerkiksi miljöö saa erityiskehuja. Pukkilan Villa Pukkiksen Luontosuhteita-taidenäyttelyn avajaiset veti paikalle hienosti 60 vierasta. Määrä yllätti, ja se lupaa hyvää tavanomaisesta poikkeavassa paikassa poikkeukselliseen aikaan järjestettävälle kolmiviikkoiselle näyttelylle. Lue lisää digilehdestä.

Julkaistu :