Orimattilan Sanomat tekee tammikuun puolivälissä lukijamatkan Lahden kaupunginteatterin Nunnia ja konnia -musikaaliin. Lahden kaupunginteatterissa suuren suosion saanut Nunnia ja konnia -musikaali perustuu samannimiseen elokuvaan vuodelta 1992. Musikaalin ensi-ilta nähtiin Lahdessa syyskuun alussa ja pääroolissa näyttelee Ushma Karnani.
Hersyvän hauskassa musikaalissa railakas huumori ja mukaansatempaava musiikki pitävät katsojan otteessaan alusta loppuun. Teatterin verkkosivuilla näytelmästä kerrotaan näin:
”Discokuningattaren urasta haaveileva Deloris Van Cartier haluaa puhaltaa uralleen nostetta alamaailmassa häärivän miesystävänsä Curtisin yökerhossa. Epäonnisen sattuman vuoksi Deloris joutuu pakenemaan gangstereita ja suojellakseen häntä poliisi piilottaa Delorisin nunnaluostariin. Kaksi erilaista maailmaa joutuu kipinöivälle törmäyskurssille. Vauhtiin ja vapauteen tottunut laulajatar yrittää sopeutua nunnaluostarin täsmälliseen aikatauluun ja kuriin. Deloris ja nunnat ovat kuitenkin lyömätön joukko ladatessaan ilmoille soulin, gospelin ja discon tarttuvat sävelet. Sunnuntaiaamun messuissa alkavat puhaltaa uudet tuulet.”
Orimattilalaisväriä musikaaliin tuo avustajan roolissa oleva Aleksis Kyrö, joka nähdään lavalla useampaan otteeseen eri rooleissa. Kyrö on luvannut tulla teatterilla lyhyesti tervehtimään lukijamatkalaisia ennen näytöksen alkua.
Lukijamatka tehdään perjantaina 17. tammikuuta klo 19 alkavaan näytökseen. 40 euron hintaan kuuluu musikaalilipun lisäksi bussikuljetus Orionaukiolta, eli Orimattilan torilta Lahden kaupunginteatterille ja takaisin. Bussi lähtee Orinoaukiolta jo kello 17.30 ja palaa takaisin Orimattilaan esityksen jälkeen. Hintaan ei sisälly väliaikatarjoiluja.
Lipun lukijamatkalle voi käydä lunastamassa käteismaksua vastaan torstaista 21.11. lähtien Orimattilan Sanomien konttorista (Erkontie 17) kello 8–16 välisenä aikana. Lippuja on myynnissä niin kauan kuin niitä riittää.

Kuvateksti: Lahden kaupunginteatterin Nunnia ja konnia on kimalteen täyteinen hyvän mielen musikaali, jonka naispääroolissa Deloriksena vierailee Ushma Karnani. Kuva: Aki Loponen